Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Secretele Egiptului Antic

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Încă din vechime Egiptul Antic a atras fascinația atât arheologilor, dar și a copiilor dornici să cunoască legendele unei civilizații apuse.

Îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și ateliere interactive cu scop educațional – astfel sunt prezentate „Secretele Egiptului Antic” la Muzeul Banatului.

Îi invităm pe profesori şi părinţi, alături de copii între 6 şi 14 ani să descopere într-o atmosferă relaxată o parte din fascinanta lume a Egiptului antic luând parte la activitățile de grup pregătite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife, mumificare etc. Copiii vor putea intra într-o piramidă, se vor putea așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau crea singuri amulete dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating.

Caracterul interactiv al acestei expoziții este principalul factor ce o diferențiază de o expoziție clasică pe teme istorice, iar faptul că cei mici pot să studieze îndeaproape exponatelele și să se implice activ în procese de creație specifice vremii i-au surprins în mod plăcut pe vizitatorii edițiilor anterioare ale History Hackers.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down