Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice

Durata evenimentului

începutul evenimentului
14.10.2022
sfârşitul evenimentului
07.11.2022
Suntem bucuroși să anunțăm cel mai important eveniment dedicat caricaturii mondiale. Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice va începe pe 14 octombrie la Timișoara, în spațiul Muzeului Național al Banatului din incinta Bastionului Theresia. Aflat la cea de-a X-a ediție, salonul marchează puntea de legatură dintre generația actuală și cea viitoare. Vor fi expuse și lucrări ale școlilor de artă pentru copii de pe diferite continente cu mesaje foarte puternice, adresate întregii lumi.
Ștefan Popa POPA’S organizează una dintre cele mai mari expoziții de artă vizuală satirică din lume, în care nu mai puțin de 1200 de metri pătrați vor găzdui operele celor 525 de artiști din 50 de țări, respectiv de pe 6 continente.
În cadrul vernisajului online din 14 octombrie orele 16:00 (RO), Președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus va anunța nominalizații și premianții Ediției a X-a. Deschiderea salonului va fi transmisă live, pe Facebook / Ștefan Popa POPA’S.
Eveniment organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬___
Ștefan Popa POPA’S este cunoscut ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume, omologat de Guinness Book of Records în 1995, și „omul care a bătut calculatorul cu 4 secunde”. În Guinness Book, artistului i se recunosc meritele de a face 131 de caricaturi, după model, în interval de o oră. Deține recordul de anduranță și la timpul petrecut desenând, 10 zile și 10 nopți, realizând în tot acest timp aproape 3000 de caricaturi color.
© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down