Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Patrimonium 2018

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Portrete nobiliare din secolul al XIX-lea, un serviciu de argint realizat de furnizorul casei regale a lui Franz Joseph, desene din prestigioasa colecție interbelică ale scriitorului Virgil Birou, iată numai câteva din exponatele care vor putea fi admirate în mansarda Bastionului Theresia.

Muzeul Național al Banatului invită publicul miercuri, 15 mai 2019, de la 18,00 în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia la vernisarea expoziției Patrimonium 2018.

Expoziția ilustrează strategia de achiziții și atragere de donații a unor bunuri culturale în vederea îmbogățirii patrimoniului secțiilor de Istorie și al Compartimentului de Arte Vizuale, dar și descoperiri interesante provenite de pe șantierele arheologice de anul trecut ale Secției de Arheologie.

Printre piesele expuse se remarcă: portrete nobiliare din secolul al XIX-lea, un serviciu de argint realizat de J. C. von Klinkosch, furnizorul casei imperiale și regale a lui Franz Joseph, portretul avocatului dr. Titus Olariu în primul război mondial realizat de Ilona contesă Szechenyi, alături de cele două albume cu 140 desene din prestigioasa colecție interbelică ale scriitorului Virgil Birou și portretul lui Pogány László, jurnalist, om de cultură și proprietar al ziarului Temesvári Hírlap.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 mai – 30 iunie, de marți până
duminică între orele 10,00 – 18,00. Prețul unui bilet de acces general este de 5 lei.

Elevii, studenții, cadrele didactice și pensionarii au acces gratuit.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down