Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

„Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte”

Durata evenimentului

începutul evenimentului
23.11.2022
sfârşitul evenimentului
18.12.2022
Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș găzduiește expoziția itinerantă „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte”.
Expoziția este cu caracter itinerant și vă propune o incursiune în istoria industrială a Banatului de Munte, prezintată într-o manieră foto-documentară istoria industriei zonei, dar și tradiția și cultura multietnică a acestei regiuni. Imaginile inedite din cadrul expoziției „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte” redau evoluția centrelor urbane metalurgice din Caraș – Severin, Reșița devenind cel mai cunoscut dintre ele, atât din punct de vedere al produselor fabricate, cât și din punct de vedere al intensități vieții industriale. Patrimoniul industrial și tehnic al Banatului Montan este unul mai puțin cunoscut publicului și de aceea această expoziție reprezintă o șansă unică de cunoaștere a acestuia, sub toate aspectele evoluției sale.
Expoziția este promovată de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, susținut de către Consiliul Județean Caraș-Severin și este organizată de către Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, Germania.
© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down