Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Noaptea Muzeelor 2017 la MNaB

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Muzeul Național al Banatului invită timișorenii să descopere o seara de cultură în cadrul evenimentului Noptii Muzeelor, oferind gratuit un program artistic și expozițional de excepție.

Programul va începe la ora 20:00 și se va încheia la ora 02:00. În acest răstimp, expozițiile temporare ale muzeului deschise în cadrul Bastionului Theresia se vor putea vizita gratuit. Publicul va putea descoperi secretele Tezaurului Muzeului Național al Banatului – Colecția de Antichități Egiptene sau dezluşi circumstanțele Voluntarilor Marii Uniri – Ardenelni, Bănățeni, Crişeni, Maramureşeni şi Bucovineni în Armata Română în anii Primului Război Mondial. Obiectele de patrimoniu achiziționate de către muzeu în anul 2016 se vor constitui în expoziția Patrimonium 2016.

Seara va fi punctată de momente artistice, precum concertul de muzică istorică live Curtea Miracolelor susținut de formația Peregrinii, un duel scenic şi măiestrie cu arcul prezentat de TM Archery şi de o prezentare interactivă de arme.

Copii cu vârstele între 6 și 14 ani se vor putea bucura de expoziția de stiință interactivă Laborator, iar pasionatii de natură de expunerea de specimente naturalizate din colecția muzeului.

Despre Noaptea Muzeelor

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down