Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Marea Unire Reflectată în Colecțiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18.00, Muzeul Național al Banatului organizează vernisajul expoziției MAREA UNIRE REFLECTATĂ ÎN COLECȚIILE CABINETULUI DE STAMPE AL BIBLIOTECII ACADEMIEI ROMÂNE.

Expoziția prezintă momentul istoric al Marii Uniri reflectat în colecțiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române din București. (Trebuie știut că, din momentul formării Bibliotecii Academiei Române – 1867 – s-a constituit, prin donaţii şi achiziţii, viitoarea secţie –
Cabinetul de Stampe, Desene, Hărţi şi Fotografii, în care, de-a lungul timpului, s-a adunat un fond de stampe care numără acum aproximatov 95.000 de piese şi 43.000 de desene, la care se adaugă 300.000 de fotografii, hărți și planuri gravate sau desenate.)

Echipa formată din Cătălina Macovei – șefa Cabinetului de Stampe, împreună cu Alina Macovei și conservatorul Eugen Costache a selecționat 162 de lucrări de grafică, fotografii și hărți, pentru această expoziție inedită.

Prin evenimentul realizat în urma colaborării Muzeului Național al Banatului cu Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei Române din București, publicul va putea viziona lucrări de grafică semnate de clasici ai artei românești interbelice – Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Ștefan Dimitrescu, alături de fotografii originale cu regele Ferdinand și regina Maria în timpul primei conflagrații mondiale. Nu în ultimul rând, expoziția aduce în prim-plan portrete ale oamenilor politici din Basarabia, Bucovina și Transilvania implicați în realizarea Marii Uniri.

Expoziția găzduită de mansarda B1 a Bastionului Theresia va fi deschisă în perioada 18 mai – 30 iunie 2019, de marți până duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down