Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Laboratorul zonal de restaurare Timișoara – 1975-2015; Patrimoniu salvat. Aduceri aminte

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Expoziția reprezintă un omagiu adus restauratorilor și conservatorilor care au salvat de-a lungul timpului zeci de mii de obiecte din patrimoniul cultural național.

Totodată, expoziția marchează 40 de ani de funcționare a Laboratorului Zonal de Restaurare din cadrul Muzeului Banatului, în cadrul mai larg al Sistemului Românesc de Conservare și Restaurare al patrimoniului cultural național.

Inițiativa acestui an aniversar al conservării și restaurării patrimoniului cultural național a aparținut Comitetului Național Român ICOM, comitet din care fac parte cele trei muzee timișorene: Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul de Artă și Muzeul Satului Bănățean.

Sunt prezentate piese importante din colecțiile celor trei instituții menționate mai sus, obiecte restaurate și conservate de-a lungul existenței Laboratorului Zonal de Restaurare și anume: obiecte arheologice din toate epocile istorice, carte veche extrem de valoroasă, obiecte din lemn și metal descoperite în urma săpăturilor arheologice recente din centrul vechi al Timișoarei, obiecte din piatră, arme, obiecte etnografice, pictură etc.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down