Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

„Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”

Durata evenimentului

începutul evenimentului
14.10.2022
sfârşitul evenimentului
11.11.2022

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită să faceți „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”.

Expoziția găzduită de Bastionul Theresia din Timișoara face parte din seria evenimentelor organizate pentru a marca 77 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din țară – Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Printre exponate se găsesc o serie de aparate și instrumente medicale, precum primul echograf cu examinare în timp real din Centrul Universitar Timișoara (1985), instrumentar chirurgical, sonda Watson folosită înainte de apariția fibroscoapelor în pediatrie, aparat pentru ozonoterapie, cărți de istoria medicinei, diplome, panouri care prezintă istoria Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, însoțite de o cronologie a principalelor evenimente și de portretele primilor profesori.

UMFT este universitatea care se dezvoltă împreună cu noi – cadre universitare și studenți. Doar împreună putem duce mai departe tradiția și doar împreună putem dezvolta și pregăti universitatea noastră să răspundă cât mai bine nevoilor actuale de educație universitară în Medicină. Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș„ din Timișoara”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, prof. dr. Octavian Crețu.

Vernisajul expoziției „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene” are loc joi, 13 octombrie, de la ora 18.00, în holul Bastionului Theresia, strada Martin Luther, nr. 4. Participarea la vernisaj se face exclusiv pe bază de invitație. Vizitarea expoziției, începând cu 14 octombrie, este gratuită.

„Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene” va putea fi vizitată până în 11 noiembrie, 2022.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down