Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Expediție Kârgâzstan – Incursiune în Munții Cerului

Durata evenimentului

începutul evenimentului
03.05.2023
sfârşitul evenimentului
03.05.2023

Muzeul Național al Banatului organizează, lunar, o serie de prelegeri pentru publicul larg, cu scopul de a populariza istoria Banatului și proiecte de cercetare ale specialiștilor MNaB. Acestea fac parte din proiectul , inițiat de colegii de la Secția Arheologie, și au loc în mansarda Bastionului Maria Theresia.
Cea de-a cincea întâlnire din cadrul Serilor de poveste aduce în prim plan proiectul “Kârgâzstan – Before the silk road” care a debutat în anul 2018 când MNaB a organizat prima expediție internațională pe teritoriul acestei țări. Colectivul de cercetare, format din Andrei Bălărie, Cristian Ardelean, Adriana Sărășan, alături de colaboratori germani și kârgâzi, a pornit atunci în căutarea movilelor funerare din munții Tian Shan, cunoscuți și sub denumirea de Tengir-Too ce înseamnă Munții Cerului.
Dar mai multe detalii despre ce au găsit acolo, care au fost metodele de analiză folosite și care sunt rezultatele obținute, puteți afla miercuri (nu joi), în data de 3 mai, când colega noastră, dr. Adriana Sărășan, vă va prezenta o incursiune în munții Cerului.
Vă așteptăm miercuri, 3 mai, de la 18:00, în mansarda Bastionului Maria Theresia.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down