Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Concert – lecție la Bastion

Durata evenimentului

începutul evenimentului
29.10.2022
sfârşitul evenimentului
29.10.2022

Concert – lecție la Bastion!
Muzeul Național al Banatului vă așteaptă sâmbătă, 29 octombrie, de la 11:00, la un concert – lecție. Devenite tradiție în practica Departamentului de Pedagogie Muzeală, concertele se adresează elevilor cu vârste între 5 și 10 ani.
Atmosfera caldă de final de octombrie ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării lecției de muzică sau de melodiile preferate, de clipa la care visam să-l întâlnim pe artistul nostru preferat. În acest sens, vom intra, preț de o oră, în atmosfera de neuitat a copilăriei, avându-i ca oaspeți pe Incanto Quartetto (Ovidiu Rusu – vioara l, Nada Petrov – vioara ll, Veaceslav Mânzat – viola, Marius Bernecker – violoncel)
Concertul – lecție se adresează copiilor între 5 și 10 ani. Lecția de sâmbătă este despre Mozart. Cu muzica lui. Va fi, deci, o lecție despre Mozart pe înțelesul celor mici. Ce veți mai învăța la lecție? Pe de o parte, câteva creații celebre ale acvestuia. Pe de altă parte, despre cum se va comporta un spectator civilizat într-o sală de concert.
Și, mai departe, vom avea și jocuri și concursuri cu și despre instrumentele muzicale din cvartet. Dar și despre viața și opera lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Coordonator: Corina Cranciova, muzeograf
Evenimentul face parte din proiectul „Istoria muzicii bănățene în context european” și este susținut de Consiliul Județean Timiș.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down