Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Cetatea Vitejilor

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

TREI ZILE DE SPECTACOLE INTERACTIVE, ATELIERE ȘI CONCERTE ÎN ATMOSFERA VREMURILOR DE DEMULT

Proiectul CETATEA VITEJILOR, oferit de Muzeul Național al Banatului, prezintă un adevărat festival artistic și de păstrare a tradițiilor, întins pe durata a trei zile: 1, 2 și 3 septembrie, fiecare din ele cu un anumit specific și având în prim-plan grupuri de profesioniști, colaboratori ai MNB.

Programul evenimentului

Ziua I – vineri, 1 septembrie 2017

15,00-16,00 Montarea Taberei Arcașilor și a Taberei Peregrinilor
16,00-18,00 Școala Arcașilor – Demonstrații de tragere la țintă fixă și mobilă, tragere din genunchi, îndemânare în arta tirului cu arcul
18,00 Muzica Trubadurilor Războinici – Concert stradal PEREGRINII
19,00 Concursul Tinerilor Arcași – Lecții de arc pentru cei interesați se încheie cu o competiție de tir cu arcul pentru începători.
18,00-20,00 În paralel cu evenimentele de mai sus, va fi montată iurta nomazilor – tabăra războinicilor stepei, adusă de artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor LOSONCZY ISTVAN BARANTA și pe invitații lor din Ungaria, asociația Sfântul Ladislau.
20,00 Parada participanților – Cimpoaiele și tobele Peregrinilor îi vor purta pe eroii acestei zile pe străzile fostei cetăți până în Piața Libertății, unde va avea loc o demonstrație de duel scenic cu actorii trupei Peregrinii.

Ziua II – sâmbătă, 2 septembrie 2017,

12,00 Ateliere de duel scenic și folosire a armelor istorice, cu actorii trupei PEREGRINII
13,00 Instalarea taberei grupului de muzică istorică LUPUS DACUS
14,00 Atelier – Cum să înțelegem mai bine muzica medievală – cu muzicienii de la LUPUS DACUS
15,00-17,00 Oaspeți în Tabăra Nomazilor – Interacțiune cu războinicii stepei, viața acum o mie de ani – iurta mare a trupei LOSONCZY ISTVAN BARANTA
18,00 Muzica și arta războiului – Exerciții de antrenament cu arme medievale ale actorilor de la PEREGRINII pe muzică istorică LIVE cu LUPUS DACUS
19,00 Spectacolul Războinicilor Pustei – Un show oferit de LOSONCZY ISTVAN BARANTA și Asociația SZENT LASZLO care va prezenta lupte cu bicele păstorești, fokoșul , săbiile, folosirea arcurilor tradiționale.
20,00 Concertul Menestrelilor Războinici – PEREGRINII și LUPUS DACUS. Muzică autentică, instrumente inedite,dansuri istorice, teatru medieval, demonstrații de dans cu săbii de luptă și săbii de foc.

Ziua III – duminică, 3 septembrie 2017

10,00 – 12,00 Dimineața în TABĂRA NOMAZILOR – Ateliere cu artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor LOSONCZY ISTVAN BARANTA și , Asociația Sfântul Ladislau.
14,00-16,00 Lecții interactive de istorie – cum s-au educat pentru viață luptatorii stepei -o prezentare interactivă de jocuri tradiționale pentru copii, îndeminare cu bâte scurte și lungi, bice păstorești, învățare scriere pe răboi, exerciții de concentrare, coordonare, reflex.
16,00 Amurgul menestrelilor, concert de încheiere cu PEREGRINII și invitații lor
17,00 Vitejii își iau rămas-bun – Adunarea taberelor, salve de tun (încărcături speciale de spectacol)

Vă așteptăm!

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down