Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Bienala Naţională de Artă Fotografică – IMAGO 2016

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara în colaborare cu Asociaţia Fotografică f:5,6
vă invită la A TREIA EDIŢIE a

Bienalei Naţionale de Artă Fotografică
IMAGO – Timişoara – 2016

cu tema PĂMÂNTUL

in memoriam Onuţ Danciu (22 mai 1952 – 5 septembrie 2016)  

Pământul: asociat cu pântecele matern este un simbol al fecundităţii şi regenerării, matcă a tuturor vieţuitoarelor şi plantelor, matricea universală – Terra Genetrix. Paradis, prin bogăţia şi varietatea naturii, dar şi un tărâm al suferinţei şi al morţi.

Şi a zis Dumnezeu: „Apele de sub cer să se adune într-o singură adunare şi să se arate uscatul!” Şi a fost aşa: apele de sub cer s-au adunat în adunările lor şi s-a arătat uscatul. Şi Dumnezeu a numit uscatul „pământ”, iar adunarile apelor le-a numit „mări”. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a zis Dumnezeu: „Pământul să odrăslească verdeaţă: iarbă purtătoare de sămânţă, după felul şi asemănarea ei, şi pom roditor care după felu-i să dea rod cu sămânţa-n sine pe pământ!” Şi a fost aşa: Pământul a odrăslit verdeaţă: iarbă purtătoare de sămânţă după felul şi asemănarea ei, şi pom roditor care după felu-i să dea rod cu sămânţă-n sine pe pământ. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă : ziua a treia. ”

Sfânta Scriptură, Facerea 1, versetele 9-13            

 

CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A BIENALEI NAŢIONALE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ IMAGO TIMIŞOARA 2016:

14 noiembrie 2016 – data limită pentru primirea lucrărilor (e-mail sau data poştei)
18 noiembrie 2016 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor
25 noiembrie 2016 – data limită pentru primirea lucrărilor selectate pentru salon în format 30x45cm (sau variante) (data poştei)
30 noiembrie 2016 – finalizarea jurizării finale

decembrie 2016 – vernisajul Bienalei la o dată ce o vom comunica ulterior, în funcţie de disponibilitatea spaţiului de expunere al Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara

Mai multe informații găsiți pe: http://raoulmseptilici.blogspot.ro/

Au fost partenerii şi sponsorii noştri la ediţiile anterioare ale Bienalei Naţionale de Artă Fotografică IMAGO  TIMIŞOARA şi ne-au onorat: Muzeul de Artă din Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Aquatim, SinPro, Storm Media, ArtPress, KLFilm, Wines&Food, Gall Print, Central Park, Cofetăria Codrina, Imaginative.

Partener media Fotomagazin (www.foto-magazin.ro)

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down