Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Banatul – Istorie Vie

Durata evenimentului

începutul evenimentului
sfârşitul evenimentului

Un Proiect al Muzeului Național al Banatului în colaborare cu Fundația PESEC

Cunoașterea istoriei Timișoarei este un deziderat ce trebuie să se adreseze tuturor locuitorilor orașului. Mesaje scurte, cu un conținut diversificat, despre personalități și evenimente, se vor regăsi pe folii de material biodegradabil, lipite de asfalt sau pe afișe în stațiile de transport, acolo unde oamenii pot avea prilejul de a citi texte succinte, de 4-5 rânduri despre evenimentele și personalitățile Timișoarei.

Practic, propunem o carte mereu deschisă și reînnoită a istoriei județului și, implicit, a oraşului nostru la care să aibă acces toţi timişorenii despre personalitățile istorice, științifice, culturale, politice, sportive. Textele vor prezenta personalități din 5 domenii diferite și vor fi schimbate în fiecare lună.

Propunem o colaborare cu Radio Timișoara, cu Inspectoratul Școlar Județean și cu alte instituții de profil care să facă din acest proiect o temă majoră a dezbaterii publice: expoziții cu selfiurile cele mai interesante, concurs de întrebări, propunere de noi subiecte.

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down