Program de vizitare: Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00 (închis luni și marți)

Turneu de șah la MNaB

Durata evenimentului

începutul evenimentului
01.06.2024
sfârşitul evenimentului
02.06.2024

 Începem luna iunie cu două zile de șah. Copii și părinți, împreună (sau separat), sunt invitați la un turneu de șah lejer. Descoperim împreună cât de distractiv poate fi să jucăm „sportul minții”.

Muzeul Național al Banatului din Timișoara împreună cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, CONSTRUCTIM  SA și publicația Știri pentru Copii invită copiii și părinții la un turneu de șah care se va desfășura cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în zilele de 1 – 2 iunie. Participarea este gratuită, fiind necesară înscrierea (nume, prenume, vârstă, nivel) în prealabil la adresa de e-mail: muzeul.banatului@yahoo.com, contact@mnab.ro. Vârsta minimă recomandată (nu obligatorie) – 7 ani. Vârsta maximă, 99+. Termen limită: vineri, 31 mai, ora 12:00.

Șahul este un joc de strategie care poate fi nu doar distractiv, dar și educativ. Copiii cool joacă șah. Și părinții lor, la fel!

Dacă sunteți indeciși în a participa sau dacă vă gândiți că nu ați mai jucat de mult și v-ați ieșit din „mână”, avem câteva motive pentru a vă înscrie în turneu de șah de la Muzeul Național al Banatului. Șahul este benefic pentru copii, dar și pentru adulți: dezvoltă gândirea logică (deoarece jocul necesită planificare și analiză), ajută la îmbunătățirea concentrării și a atenției, stimulează memoria, învață răbdarea și gestionarea timpului (deoarece fiecare mutare trebuie gândită cu atenție). Nu în ultimul rând, șahul dezvoltă abilitățile sociale. Participarea la turnee de șah oferă oportunitatea de a socializa și de a învăța să câștigi (sau să pierzi) cu grație. În șah, fiecare mutare contează, astfel, copiii învață să ia decizii strategice care pot afecta întregul joc și să și le asume.

Așadar, vă așteptăm pe 1 și 2 iunie, cu mic cu mare, copii și părinți, să jucăm partide de șah împreună. Garantat va fi distractiv. Punem în joc premii interesante!

Premiile:

Locul 1: 1000 lei

Locul 2: 600 lei

Locul 3: 300 lei

Vă așteptăm cu drag!

© 2021 - All rights reserved MNaB 2021
homephone-handsetcrossmenuchevron-down